Ik ben op zoek gegaan naar verschillende restaurants die elk iets speciaals en unieks hebben.
Deze bar wil hun klanten het gevoel geven dat ze zich thuis voelen. Ze serveren kleine gerechtjes, die je samen met je tafelgenoten kunt delen. Het is de bedoeling dat je zo van alles eens proeft. Neem de kaart en bestel wat van dit of dat..
Website:
http://www.eetbar-dit.nl/?p=562
- Restaurant 'T geregT - Amstelveen
Dit restaurant combineert het genieten van eten met bowlen. Er zijn verschillende activiteiten te doen. Voorbeelden hiervan zijn PannenkoekBowlen en VakantieBowlen. Op de activiteit PannenkoekBowlen worden er pannenkoeken geserveerd na een partijtje bowlen.
Website:
http://www.tgeregt.nl/nl/home/1474,0,0,0,0/
Tijdens de maaltijd zitten de klanten in het donker. Op gevoel af zoeken ze hun bord. Door alles grondig te gaan proeven, worden de gerechten ontdekt. Deze ervaring steunt dus enkel op de zintuigen reuk, tast en smaak.
Website:
http://barcelona.danslenoir.com/
- Pasta e Basta - Amsterdam
In dit restaurant wordt je opgediend door zingende obers. Het personeel zingt tijdens de bediening. Een aparte ervaring.
Website:
http://www.pastaebasta.nl/
- Restaurant Flavours - Son en Breugel
Dit restaurant staat bekend voor hun open keuken. Vanuit het restaurant heb je een uitstekend zicht op de keuken. De klanten kunnen dan ook meteen genieten van de heerlijke geuren die uit de keuken komen.
Website:
http://www.flavoursson.nl/
- Grill restaurant / Braziliaans restaurant Comigo - Nuenen
Dit restaurant haalt zijn inspiratie uit de Braziliaanse cultuur. Typisch voor Brazilië zijn de zwaarden met stukken vlees. Deze worden boven het vuur gehouden en gebraden. Hiervoor wordt echt houtskool gebruikt. de garçons lopen rond met van deze reuze zwaarden. Elke tafel heeft een soort zandloper staan met 2 kleuren. Wanneer deze op rood staat, betekent dit dat je voorlopig geel vlees bij wilt. Wanneer je de zandloper op groen zet, wil dit zeggen dat de garçons je bord mogen aanvullen. De zwaarden zijn gevuld met verschillende soorten vlees.
Website:
http://www.comigo.nl/
- Het Bourgondisch Huis - Mol
Iedere gast mag zijn eigen brochette samenstellen. Er is keuze tussen verschillende stukken vlees. Hierbij is er nog een buffet waar de maaltijd kan aangevuld worden met groenten en frietjes, kroketten of puree.
Een ander concept van dit restaurant is Tafeltijd. Hierbij gaat het over een groot buffet met verschillende soorten gerechten.
Website:
http://www.hetbourgondischhuis.be/index.html
Dit restaurant bestaat uit een restaurant en catering. Volgens de eigenaar Leon Das moet een restaurantbezoek vlot verlopen. Hij wil zijn klanten niet volproppen met eten, maar wil zijn klanten iets aangenaams geven. Met Brown's wil hij één grote 'leefkeuken' creëren. De keuken is een open keuken en groot. Deze is gekoppeld aan een winkel en een afhaaldienst. Hij probeert steeds origineel uit de hoek te komen. Het restaurant heeft bijvoorbeeld een ruime variëteit aan water, van over de hele wereld, tot een bekend Japans mineraal water. Er zijn ook verschillende workshops mogelijk in het restaurant met verschillende gastkoks.
Website:
http://www.browns.be/index.htm
Krantenartikel:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GPDJ3Q36
Filmpje:
http://www.browns.be/videobrowns.htm
- Patisserie & Workshops Meneer Chocola - Scheveningen
Deze Patisserie heeft al 20 jaar ervaring met chocolade. Hier worden bonbons, taarten en verschillende desserts gemaakt. Ook zijn er workshops waar men verschillende gerechten leert maken met chocolade. De 2 koks die in deze keuken werken zijn Boris Vermolen en Ted Hendriks.
Website:
http://www.meneerchocola.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten